fbpx

Центр Івано-Франківська перекриють на півроку через ремонт історичних вулиць

Суспільство 09:02, 28.02, 2017

В Івано-Франківську у 2017 році департамент комунальної політики планує ремонт 17 вулиць на загальну суму 26,854 млн грн.

Які саме вулиці і коли ремонтуватимуть, розповів сьогодні на оперативній нараді в міського голови директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак.

Так, вулицю Хмельницького від Сагайдачного до Надрічної планують відремонтувати до червня. 

Вулиця Шевченка вже на етапі завершення: встановлюють світильники, клумби і смітники. Її відкриття планується до Дня міста.

На вибірковий капітальний ремонт вул. Слави Стецько передбачено 2,6 млн гривень, тендер оголосять протягом двох тижнів. Також у цьому році очікується ремонт вулиць Нової, Кардинала Любачівського.

"Практично завершений проект вулиці Тринітарської. Були зауваження архітекторів, щоб зберегти історичну бруківку. Вона покриває більше половини вулиці. Ми її, звісно, збережемо", – зазначив Смушак.

Сусідню вулицю Станіславську також відремонтують зі збереженням автентичної бруківки. Однак тут, зазначає Смушак, якщо на проїжджій частині збереглася старовинна бруківка, то тротуари ремонтували "в радянських традиціях – хто як хотів". Він додав, що у зв'язку з ремонтом Станіславської і Тринітарської центр міста можуть перекрити на півроку.

Також оголошено на 1,5 млн грн додатковий тендр на поточний ремонт вулиць, які давно не ремонтувалися і асфальтне покриття на них через погодні умови зіпсувалося.

Міський голова Руслан Марцінків доручив поточні ремонти завершити до Великодня.

Як повідомлям КУРС, у 2017 році капітальний ремонт заплановано на 77,5 мільйонів гривень – відремонтують майже 40 вулиць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: