fbpx

Центральну частину Івано-Франківська патрулювали юні "Дослідники"

Суспільство 16:42, 29.06, 2014

Програма "Дослідники" розпочалася в Івано-Франківську у 2013 році у рамках реалізації проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні». Ця ініціатива була заснована для підлітків із вивчення основ скаутингу і правоохоронної діяльності, що сприяє підсиленню взаємодії міліції і громади.

У рамках програми "Дослідники" її учасники сьогодні вийшли на вулиці Івано-Франківська разом із міліціонерами. Школярі роздавали батькам разом з їхніми дітьми "ідентифікаційні паспорта дитини".

"Це документ із описом дитини, який заповнюють батьки, і у разі, якщо дитина раптом десь пропаде, із цим документом батьки зможуть звернутися до міліції і опис, вказаний у документі, може пришвидшити і полегшити роботу правоохоронців", – пояснив один із дослідників.

Зазначимо, спільними зусиллями програму "Дослідники" започаткували скаутська організа "Пласт", дитяча громадська організація «Юний міліціонер Прикарпаття» та працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей івано-франківської міліції. 

Гуртки дослідників вже створені на базі шкіл, а також "Пласту" і працювали впродовж навчального року. Тематика програми стосується правоохоронної діяльності, кримінального законодавства, особистої і громадської безпеки, основ скаутингу. Зустрічі гуртів дослідників відбувалися два рази на місяць за участю працівника кримінальної міліції у справах дітей, вихованця Пласту та представника дитячої ГО «Юні міліціонери Прикарпаття».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: