fbpx

"Ціна цих дубів – мільйони": на Косівщині виявили незаконну вирубку. ВІДЕО

Суспільство 17:02, 07.06, 2017

У селищі Старі Кути на Косівщині місцеві ветерани АТО та представники Правого сектору викрили незаконну вирубку десятків дубів, свіжі пні зловмисники прикрили старим гіллям.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Канал 402".

 

"Ми відійшли буквально метрів 7-10 від свіжозрубаного дерева, і тут ще один пень, зверху накритий старим гіллям. Протягом місяця в радіусі півкілометра ми знайшли близько 50 пнів, ціна цих дубів – мільйони", – зазначив Володимир Зузяк, член Косівської районної "Спілки учасників АТО".

Про знахідку активісти одразу повідомили до правоохоронних органів, голові Косівської райради та керівництву райагролісу. Проте останні так і не прибули на місце ймовірного злочину, директор райагролісу Юрій Пліхтяк повідомив, що він у відпустці.

Аби не допустити приховування екологічного злочину, активісти звернулись до представників партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ сил.

Зухвале вирубування лісів неабияк обурило керівника фракції в Косівській районній раді Петра Іванишина, який заявив, що має намір вже на наступній сесії районної ради звернутись з вимогою звільнити директора Косівського райагролісу.

"Крадуть навіть не відходячи далеко від дороги, все тому, що це безкарно. На мою думку, тут не обійшлося без підтримки влади, очевидно, що всі бачать, що тут відбувається, – зазначив Іванишин. – Хлопці, які повернулись з війни на Сході, здебільшого не працевлаштовані, мало кому вдається домогтись виділення земельних ділянок. І саме вони, порядні люди, мають обіймати керівні посади і наводити порядок".

Учасники АТО, активісти Правого сектору та представники партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ обіцяють і надалі протидіяти розкраданню лісу на території краю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: