fbpx

Цього року 24 прикарпатці задекларували більше одного мільйона гривень

Економіка 18:09, 06.05, 2016

З початку року доходи більше одного мільйона гривень вказали у своїх деклараціях 24 жителі Івано-Франківщини. Прикарпатські мільйонери задекларували 53,1 млн грн доходів, до сплати нараховано 1,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,2 млн грн військового збору.

Про це повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

За даними податківців, мільйонери отримали 24 млн грн у вигляді заробітної плати, 8,7 млн грн іноземних доходів, 8,1 млн грн від спадщини та 3,2 млн грн від продажу об’єктів рухомого і нерухомого майна та 9,1 млн грн інших доходів.

Загалом з початку року 7,8 тис. прикарпатців подали декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 551 млн грн, до сплати нараховано 11,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб, а до державного бюджету – 2,5 млн грн військового збору. Найактивніше декларували доходи жителі Івано-Франківська, Калущини, Долинщини і Коломийщини.

За структурою доходів 157,9 млн грн становлять доходи, отримані від успадкованого й дарованого майна, 40,6 млн грн – від продажу рухомого й нерухомого майна. Крім того, прикарпатці отримали 4,7 млн грн від надання майна в лізинг (оренду), житловий найм.

Попри завершення деклараційної кампанії ще до кінця року громадяни можуть скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2015 року. На сьогодні більше 3,1 тисяч осіб скористалися такою можливістю. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників, склала 3,7 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: