fbpx

Туристи нищать майно в обсерваторії на Піп Івані

Стиль життя 11:55, 17.02, 2016

У будівлю обсерваторії на горі Піп Іван незаконно проникають туристи та нищать майно.

Про це заявляють рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста, інформує КУРС.

Рятувальники зазначають, що туристи незаконно проникають у будівлю обсерваторії. Місця для туристів, де можна переночувати або перечекати негоду, облаштували в перемичці між корпусами.

“1. Будівля основного корпусу обсерваторії закрита та має статус будівельного майданчика (частини будівлі позначені на схемі буквами А, Б, В). Проникати всередину цих приміщень ЗАБОРОНЕНО.

1

2. Невеличкий притулок, де можуть перебути негоду або переночувати декілька чоловік, облаштовано працівниками Чорногірського ГПРП та волонтерами з ГО “Туристичне
товариство Карпатські стежки” в перемичці між основним та господарським корпусом (частина будівлі позначена на схемі буквою Г). Вхід у притулок окремий, безпосередньо іззовні (показано срілками на схемі). При цьому слід враховувати, що у даний час, щоб мати змогу потрапити в приміщення притулку, необхідно обов’язково (!) при собі мати лавинну або снігову лопату (вхід постійно замітає снігом).

3. Проводячи щоразу ревізію приміщень обсерваторії при заступанні на чергування, працівники Чорногірського ГПРП та волонтери постійно фіксують факти незаконного проникнення у будівлю обсерваторії (в більшості випадків шляхом вибиття забитих вікон), а в самих приміщеннях фіксують нанесену шкоду (пошкоджується та знищується все, що може бути використано для розведення вогнища). Також особи, які проникають всередину, використовують будівлю як туалет (дійшло до того, що вже неможливо нормально пересуватися всередині, майже всюди “відходи життєдіяльності”).

4. Враховуючи наведене вище, у подальшому, якщо при заступанні на чергування буде виявлено, що в середині основного корпусу обсерваторії хтось перебуває, то буде проводитися робота з встановлення осіб “недобросовісних туристів” та передача їх даних в правоохоронні органи. Кожен, хто зважився проникнути всередину будівлі обсерваторії, повинен розуміти, що він порушив закон – незаконно проник в приміщення державної установи (будівля перебуває на балансі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника)”, – йдеться у повідомленні рятувальників.

Вони звертаються до туристів з повагою ставитись до цього місця та праці інших людей, не нищити майно і використовувати для перебування лише передбачені та обладнані для цього приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: