fbpx

Франківські комуністи 9 травня таємно збиралися на кладовищі. ФОТО

Суспільство 18:37, 10.05, 2017

Кілька десятків членів КПУ Івано-Франківщини поклали квіти до могил радянських солдатів, а представники Івано-Франківської архієпархії УПЦ Московського патріархату провели поминальні богослужіння.

Якщо у кількох великих містах України відзначення 9 Травня супроводжувалося масовими сутичками між патріотично налаштованими активістами та учасниками так званих маршів "Безсмертного полку", то в Івано-Франківську про заходи комуністів ніхто й не знав: збиралися вони таємно.

"Багато хто, як у справжній тоталітарній державі, пошепки вітає зі святом… Але опинившись в оточенні тих, хто з гордістю відзначає цей день, люди сміливо діляться думками та спогадами, співають та бажають, щоб цей день знову був по-справжньому святковим", – йдеться на сайті КПУ.

За інформацією прес-служби КПУ, комуністи провели заходи у Коломиї та Івано-Франківську. На свої таємні врочистості запросили духовенство Московського патріархату. Отці відслужили молебні за загиблими у Другій світовій війні, ветерани співали пісень. 

Як інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УПЦ Московського патріархату, у всіх храмах і монастирях єпархії були звершені заупокійні богослужіння в пам’ять за спочилими.

"9 травня, у День Перемоги, клірики кафедрального собору Різдва Христового звершили поминальне богослужіння біля братських могил воїнів-визволителів на міському кладовищі", – підтвердили в УПЦ інформацію комуністів.

Нагадаємо, що з 24 липня 2015 року всі компартії в Україні є забороненими  вони не можуть бути суб'єктами виборчого процесу та брати участь у виборах. Комуністичний тоталітарний режиму 1917-1991 років в Україні визнаний Верховною Радою злочинним і таким, що здійснював політику державного терору, а комуністична символіка та пропаганда заборонені.

1

За даними МВС, по всій країні 9 травня відбулося близько 1,7 тисяч заходів, у яких взяли участь майже 600 тисяч учасників. Зіткнення між патріотично налаштованими активістами та учасникам так званих маршів "Безсмертного полку" відбулися в Києві, Дніпрі, Одесі та Запоріжжі. В підсумку в відділки поліції доставили близько 80 осіб. Під час сутичок були травмовані восьмеро правоохоронців і близько 15 учасників акцій.

Після сутичок у Дніпрі, де проросійські "тітушки" побили ветеранів і учасників АТО, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив з посад начальника ГУ поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила, а також відповідних заступників з питань забезпечення громадської безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: