fbpx

У Франківську бійці АТО розповіли студентам про війну

Суспільство 16:42, 08.12, 2015

Студенти педагогічного коледжу ПНУ імені Василя Стефаника зустрілись з воїнами АТО Петром Гавришем, Артуром Сіренком та волонтерами Цивільного корпусу "Азов".

Неформальне спілкування студентів та героїв українсько-російської війни відбулося у читальному залі Івано-Франківської міської бібліотеки.

Бібліотекар читального залу Зоряна Петрик впевнена, що розмови з бійцями підуть на користь дітям та допоможуть формуванню їхнього патріотичного духу.

"Розповіді бійців, волонтерів мають колосальне значення для дітей, вони виховують молоде покоління, гартують наш патріотичний дух, зміцнюють громадянську свідомість", – говорить бібліотекар.

Боєць батальйону "Гарпун" Петро Гавриш розповів студентам про побут у зоні бойових дій та як боротися з панікою та страхом.

"На війні, попри те, що там багато лиха, немає суму, який ти зустрічаєш, коли чуєш співчуття тут. На війні усі всіх заряджають. Є віра, що бути на цій війні – це честь і ти виконуєш якусь суперважливу річ, місію".

На війні Петро Гавриш навчився боротися з панікою та вгамовувати страх.

"Якщо і панікую, то короткий час. Цього взагалі не треба боятися, до цього треба ставитись як до хімічної реакції в організмі. Будь-яку емоцію можна перебороти чи трансформувати. Не бійтеся, страх – це природня реакція, страх відсутній хіба що у псіха якогось. Його можна завжди побороти або подружитися з ним",  впевнений Гавриш.

Захід організований працівниками бібліотеки до Дня Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: