fbpx

У Франківську до Дня сміху пройде "Шведінг: Фестиваль кіноремейків"

Суспільство 14:57, 02.03, 2017

1-2 квітня медіа- та продакшн-спільнота "Кінороби" організовує в Івано-Франківську "Шведінг: Фестиваль кіноремейків".

Організатор шведінгу Наталя Кобрин зазначила, що цього разу шведінг відбудеться з незначними змінами. Перш за все, його приурочили до Дня сміху і ремейки робитимуться на відомі кінокомедії.

Для участі необхідно зібрати команду з друзів, родичів чи колег по роботі (3-5 людей), зареєструватися на сайті http:/sweding.in.ua/ та сплатити організаційний внесок. Реєстрація відкрита до 29 березня. Кількість місць обмежена до 10 команд.

"Після цього ми сформуємо 10 кінокомедій, які ми розприділимо на жеребкуванні,  зазначила Наталя Кобрин. – Крім фільмів, команди отримають три додаткові завдання, щоб не мати можливості хитрувати чи підготуватися швидше. До цих завдань ми залучимо відомих осіб. Що з цього вийде, побачимо 2 квітня".

1 квітня буде офіційний день зйомок ремейків. Усі костюми, декорації і реквізити учасники шведінгу будуть робити власноруч. Також їм доведеться самостійно працювати над звуками, музикою і саундтреками. Учасники не матимуть права вводити додаткових героїв у фільми та знімати по кілька сцен. Здати фільм треба до 11 год. 2 квітня.

2 квітня о 18.00 у приміщенні Театру Ляльок розпочнеться прем’єрний показ робіт фестивалю.

Журі визначить переможців у номінаціях: "Найкраща акторська гра", "Найкращий реквізит", "Найкращі титри" та основна номінація "Найкращий кіноремейк", за який команда отримає грошову нагороду – 1000 гривень та Золотого кінороба. А глядачі оберуть "Глядацькі симпатії".

Квитки на показ можна буде придбати з 5 березня.

"Шведінг – це не лише розвага і час з друзями, а й хороша робота в компанії. Ми пропонуємо долучитися компанії та спробувати таким чином team-building",  додала Наталя Кобрин.

Нагадаємо, в Івано-Франківську шведінг проходив двічі, у тому числі і різдвяний

Довідково: Шведінг – це процес створення любительських ремейків на відомі фільми. Це кіногра, в якій беруть участь кілька команд. Їх завданням є за 24 години зняти кіноремейк тривалістю до 5 хвилин. Згідно з правилами, знімати можна лише на смартфон без застосування професійного операторського обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: