fbpx

У Франківську набирають лікарів та студентів на навчання у польському медичному університеті

Суспільство 16:51, 17.10, 2016

З 17 жовтня в Івано-Франківському національному медичному університеті розпочався прийом на "Заочні курси для отримання в польському медичному виші статусу бакалавра і зарахування на магістратуру зі спеціальності «public health» – громадське здоров'я".

Курси орієнтовані на лікарів, інтернів та студентів випускного курсу лікувальних факультетів українських медичних ВНЗ. Курси стартують у рамках польсько-української програми стажування та розвитку для медичних працівників України спільно з Польською фундацією лікарів медичного туризму пострадянських країн, інформурмує прес-служба ІФНМУ.

Як зазначають координатори програми, на жаль, сьогодні диплом українського лікаря про закінчення медичного вишу не відповідає вимогам Євросоюзу. В зв’язку з цим існує професійна нерівноправність між українськими лікарями та їхніми європейськими колегами – і за доступом до європейських лікарень, і за оплатою праці, і за можливістю познайомитися з досягненнями європейської медицини. Досі існувала єдина можливість усунути цю нерівноцінність – шляхом підтвердження диплому лікаря (нострифікації) в тій чи іншій країні Європи, важка і недосяжна для більшості кандидатів (лише 6-9% охочих українських лікарів проходять її в Польщі). Пропоновані курси є легким способом частково усунути цю професійну нерівноправність.

Курси проходять в Україні – на базі ІФНМУ, а в Польщі – на базі Варшавського медичного університету та варшавських лікарень. Курси складаються з семи окремих і дуже важливих складових:

1. Заочно-дистанційне навчання за програмою підготовки польського бакалавра в ІФНМУ public health (українською мовою).

2. Вивчення польської мови – на курсах з польської мови за місцем проживання, визначених експертами Фундації.

3. Вивчення польської медичної термінології та оволодіння вмінням читати польську медичну літературу – за допомогою експертів Фундації – медиків українського походження, які працюють в Польщі (дистанційно та під час перебування в Польщі).

4. Чотири стажування в польських лікарнях – загальною тривалістю 51 день (три – однотижневі, одне – місячне).

5. Іспит у Варшавському медичному університеті з отриманням відповідного документу про вивчення програми бакалаврату publichealth та про достатній рівень володіння польською медичною мовою.

6. Зустрічі і переговори під час курсів з польськими лікарнями та іншими медичними організаціями – потенційними працедавцями для наступного працевлаштування у них після завершення курсів.

7. Підготовка до надання індивідуальних послуг зі здорового способу життя польським пацієнтам у співпраці з польськими лікарями та польськими лікарнями.

"Набір першої групи триває до 28 листопада, завершення курсів для цієї групи – 28 липня 2017 року, – інформує начальник відділу міжнародних відносин Віталій Осадець. – Вартість курсів складає 3400 євро, включає в себе повну оплату всіх семи складових, крім транспортних витрат на поїздки в Польщу".

Більш детальну інформацію про курси в ІФНМУ можна отримати у Віталія Осадця (0509841946) або керівника курсів public health, заступника директора Інституту ПО Василя Іваночка (0666877645). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: