fbpx

У Франківську не видаватимуть дозволи на будівництво у центрі міста

Суспільство 16:36, 27.04, 2016

Міська рада Івано-Франківська увела мораторій на будівництво нових споруд у межах історико-архітектурної заповідної території міста.

Таке рішення 27 квітня прийняла Івано-Франківська міська рада.

Заборона діятиме до затвердження нового генерального плану міста та стосується, окрім будівництва, і реконструкції існуючих будівель і споруд у межах цієї зони.

Як писав КУРС, новий генеральний план у Франківську планують прийняти протягом року. Мовляв, міська влада хоче зробити у Франківську більше зелених зон.

Рішення не розповсюджується на капітальний ремонт інженерних комунікацій та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність міста. А також не стосується об’єктів, на які вже видані містобудівні умови та обмеження.

Однак відповідно до рішення міської ради департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини не видаватиме містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, а комунальники – технічні умови інженерного забезпечення об’єктів будівництва.

Нагадаємо, вчора міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1.5395 га по вул. Макогона, 23-А. Попри те, що вулиця Макогона теж розташована в центрі міста, вона виходить за межі історико-архітектурної заповідної території міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: