fbpx

У Франківську пенсіонери МВС на пікеті вимагають перерахунку пенсій та заявляють, що Аваков їх зрадив. ФОТО

Суспільство 10:58, 20.12, 2016

Під будівлею ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області зібралися кілька десятків пікетувальників. Пенсіонери органів внутрішніх справ вимагають перерахунку пенсій.

Організував пікет полковник міліції запасу Володимир Лемчак

Він почав з вітання присутніх із професійним святом – Днем міліції, який раніше відзначали 20 грудня, проте з 2015 в Україні офіційно його не відзначають.

"Ми прийшли до "нашої хати", якій віддали більш як 30 років служби. Сьогодні в нас професійне свято. МВС не виконує пряму функцію – подачу списків на подання пенсій,  заявив у своєму виступі Лемчак.  Ми хочемо негайного виконання законів, і це стосується всіх відомств, які сьогодні опинились у плачевному стані".
Лемчак нагадав, що це Всеукраїнська акція, яка відбувається у багатьох містах України. За його словами, керівництво МВС на чолі з Аваковим зрадило пенсіонерів-правоохоронців.
 
Пікетувальники вимагають "негайно виконати постанову Кабміну і здійснити перерахунок пенсій ветеранам силових відомств, який мали зробити ще 1 січня 2016 року".
 
Окрім перерахунку, пенсіонери силових відомств вимагають не допустити підписання змін до Закону України Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби.

"Верховна Рада "втихаря" прийняла законопроект 5130, в якому вносить зміну у статтю 63 Закону України Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби. Вони приймають таку зміну, що при перерахунку вказаної пенсії надається право Кабінету Міністрів у ручному режимі встановлювати коефіцієнт для кожного ветерана, усіх відомств, хто носив погони. Це значить, що сьогодні нам треба в обов'язковому порядку не допустити підписання, щоб цей законопроект не вступив у дію з 1 січня 2017 року", – сказав Лемчак.

Організатор пікету звернувся до учасників із закликом йди до суду і вимагати перерахунку пенсій там. Пообіцяв надати весь необхідний пакет документів для позову всім охочим.

До пікетувальників з керівництва ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області так ніхто і не вийшов.
 
Це не перший пікет пенсіонерів силових відомств в Івано-Франківську. Як повідомляв КУРС, 6 грудня на площі перед облдержадміністрацією вони "висловили свою неповагу до теперішньої влади".
 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: