fbpx

Франківськ попрощався із загиблими героями. ВІДЕО

Суспільство 16:18, 03.04, 2015

Попрощатися з Олегом Перепічкою, Дмитром Пацином та Романом Грициком, які у серпні минулого року загинули під Іловайськом, прийшли рідні, побратими з батальйону "Івано-Франківськ", керівництво обласного УМВС, колеги по службі та мешканці Івано-Франківська.

На панахиду приїхав і екс-начальник УМВС в Івано-Франківській області Микола Семенишин, який наразі очолює Хмельницький УМВС.

Загалом попрощатися із загиблими героями з батальйону "Івано-Франківськ" зібралося кілька сотень людей.

"Сьогодні ми дякуємо тим матерям, що виховали таких синів. Вони зупиняють зло, яке прийшло на нашу землю", – зазначив у своєму виступі святий отець.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус відзначив, що уже другий рік поспіль франківці зустрічають великодні свята з гірким присмаком війни.

"Ми з гіркотою в серці стоїмо тут і проводжаємо у вічність кращих хлопців, які могли б тішити своїх батьків, але вони пішли у вічність. А пішли тому, що нашому північному сусіду ніяк не йметься, вони ніяк не змиряться, що ми уже вільні. Я хочу, щоб Бог почув наші молитви і ця імперія зла назавжди пропала", – звернувся до присутніх Віктор Анушкевичус.

Начальник обласного УМВС Віктор Шкутов, повідомив, що з початку бойових дій на Сході загинуло 13 працівників правоохоронних органів Прикарпаття.

"Сьогоднішній день став чорним в історії прикарпатської міліції, ми прощаємося з трьома бійцями, які в серпні минулого року загинули під Іловайськом. Вони, як і 10 працівників міліції, яких ми поховали минулого року, були справжніми патріотами української держави",  заявив Шкутов.

Нагадаємо, 26-річний Дмитро Пацино родом із села Голови Верховинського району. В сім’ї, крім нього, є ще молодший брат Іван.

З 1996 по 2005 рік чоловік навчався в Головівській загальноосвітній школі. Після 9-го класу продовжив навчання в Івано-Франківському коледжі фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України. Деякий час працював у пришкільному інтернаті свого рідного села. Однак його покликанням було інше, саме тому Дмитро пішов служити в Збройні Сили України. По завершенню служби в армії намагався забезпечити сім’ю – матір та брата, працював на будівництві.

З 2014 року працював в УМВС України в Івано-Франківській області. Був призваний у батальйон особливого призначення МВС України "Івано-Франківськ", який брав участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України.

У серпні Дмитро у складі батальйону був задіяний у бойових діях під Іловайськом. 28 серпня, в день Успіння Пресвятої Богородиці Марії, Дмитро ще встиг привітати матір з іменинами, а вже 29-го з ним не було ніякого зв’язку. Після трагічних подій в Іловайську його вважали зниклим безвісти.

Похорон Дмитра відбудеться 4 квітня 2015 року об 11.00 год. в рідній домівці та в церкві Святого Іллі села Голови.

Похорон Олега Перепічки розпочнеться 4 квітня о 12 годині у рідному селі бійця Хохонів Галицького району.

Похорон Романа Грицика з Івано-Франківська відбудеться завтра біля Катедрального собору об 11 годині 30 хвилин.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: