fbpx

У Франківську представлять перший проект "Режисерської майстерні" – виставу "Убити Кароля". ФОТО, ВІДЕО

Культура 12:58, 18.11, 2016

19 листопада в облмуздрамтеатрі франківцям представлять першу прем'єру у рамках нещодавно запущеного проекту "Режисерська майстерня" – трагіфарс "Убити Кароля".

Про це повідомили під час сьогоднішньої прес-конференції в облмуздрамтеатрі директор театру Ростислав Держипільський та режисер та актор театру Андрій Кирильчук.

Виставу поставили за п'єсою театру абсурду Славоміра Мрожека "Кароль" та п'єсою відмого в Європі драматурга Івана Вирипаєва "Сни".

Андрій Кирильчук відомий глядачеві як режисер вистав "Кастинг, або Хто хотів люстрації". Він вже не вперше звертається до драматургії Мрожека. На початку 2000-х великою популярністю користувався його трагіфарс "Стриптиз у відкритому морі", скомпільваний з двох творів автора. 

Як режисера Крильчука приваблюють гострі соціальні теми, питання "пошуку втрати людини в людині".

"Убити Кароля" – вистава про загальну байдужість людей. Шукаючи ворога, винного в усьому, ми вигадуємо собі міфічних "Каролів", забуваємо зазирнути у власну душу",  каже Кирильчук.

У виставі задіяні студенти четвертого курсу театрального відділення Інституту мистецтв ПНУ ім. В Стефаника. Для них це перша серйозна робота у театрі.

Читайте також: Театральна майстерня: Франківський драмтеатр дасть шанс молодим режисерам спробувати свої сили. ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: