fbpx

У Франківську презентували репродукції картин художників-"шістдесятників". ВІДЕО

Культура 09:48, 06.03, 2017

Окрема виставкова експозиція присвячена творчості Івана Марчука.

Репродукції картин художників-"шістдесятників" презентували в Івано-Франківську. Живописні кольорові пейзажі Людмили Семикіної, графіка Сергія Якутовича, неповторний стиль Веніаміна Кушніра. Окрема виставкова експозиція присвячена творчості Івана Марчука. Також тут полотно українського "Густава Клімта" Віктора Зарецького – "Дівчина в голубому". До слова, автор – чоловік найвідомішої "шістдесятниці" Алли Горської, інформує ТРК "Вежа".

Для творчості митців-"шістдесятників" притаманний дух боротьби, кажуть мистецтвознавці. Це люди, які творили наперекір тодішньому тоталітарному режимові. І свій спротив передали фарбами на полотні.

Тоді з нагоди урочистостей спільна робота Алли Горської, Опанаса Заливахи, Галини Севрук та Людмили Севрикіної прикрасила вестибюль червоного корпусу Київського держуніерситету. Уже на другий день вітраж було розтрощено.

"Високовольтною лінією духу" поетеса Ліни Костенко назвала весь рух митців-"шістдесятників". Це вже третій культурно-мистецький проект, що його проводить в Івано-Франківську асоціація "Новий Акрополь". Тут кажуть, репродукція картин є першим заходом у серії, присвяченій "шістдесятництву".

Наступна неділя присвячена кінематографу "шістдесятництва". А завершить проект літературно-театральне дійство під однойменною назвою "Шістдесятники. Високовольтна лінія духу". В асоціації “Новий Акрополь” кажуть, "Високовольтну лінію духу" "шістдесятники" підхопили від "Розстріляного відродження". І прагнули передати її наступним поколінням. Можливо, саме зараз прийшов час перейняти цю естафету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: