fbpx

У Франківську промзону, яку міськрада віддала "свободівській" фірмі, хочуть забудувати 16-поверхівками. ДОКУМЕНТИ

Суспільство 13:25, 05.07, 2016

У промисловій зоні в межах Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську хочуть збудувати 33 багатоповерхівки, громадське приміщення на сім поверхів з підземним паркінгом та дитячий садок на 100 місць. Рекреаційно-спортивна зона передбачена лише на площі прибудинкової території.

Проект детального плану території (ДПТ) комплексної забудови мікрорайону представив на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин Івано-Франківської міської ради юрист департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Орест Кошик.

Згідно з проектом, площа ділянки в районі вулиці Макогона 3,4792 га.

1

Як писав КУРС, 26 квітня міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" минулого року викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, орендована підприємством земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться. ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" купила нежитлові будівлі загальною площею 1461,3 кв. м за 6,036 млн гривень (5 млн гривень без ПДВ).

Крім того, коли виносили на аукціон майно, в умовах продажу чітко прописали:

  • площа замельної ділянки, відведеної за об’єктом приватизації, становить 0,7527 га;
  • цільове призначення земельної ділянки – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Однак у рішенні сесії цільове призначення землі змінилося на "для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими об’єктами громадського призначення".

Із 33 будинків у промисловій зоні чотири секції заплановані  як 16-поверхові, 12 – на дванадцять поверхів, 2 – на десять та 15 – на дев’ять. У першу чергу планують збудувати 32 будинки на площі 3,1 га, у другу чергу ще одну багатоповерхівку, дитсадок – у третю чергу, а приміщення з паркінгом – у четверту чергу.

2

Однак під тиском громадських активістів земельна комісія відклала проект рішення на доопрацювання. Попри це рішення щодо затвердження ДПТ в межах Крайківського – Макогона – Промислова виноситься на сесію міської ради.

Зараз ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба" отримує найбільше підрядів на ремонт тротуарів, міжбудинкових проїздів, благоустрій скверів. 

Одним із співзасновників цього підприємства є ТОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ". У свою чергу, ТОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ" заснувала помічник секретаря Івано-Франківської міської ради "свободівки" Оксани Савчук 26-річна Павликівська Уляна Василівна – методист Івано-Франківського дитячо-юнацького пластового центру. Очолює це підприємство Джус Ірина Богданівна – головний бухгалтер ТОВ "Комунальні інвестиції", співзасновником яких  була сама Оксана Савчук та екс-депутат міської ради, а нині член виконкому "свободівець" Михайло Сеньків.

На місцевих виборах минулого року Ірина Джус на Уляна Павликівська балотувалися до Івано-Франківської міської ради від партії "Свобода".

На місцевих виборах 2015 року Уляна Павликівська вказала, що працює менеджером в ТОВ "Румата". За інформацією "Наших грошей", заснували цю фірму двоє мешканців Івано-Франківська Роман Гуцуляк і Сергій Королюк та львів’янин Олег Магулка. Останнього в ЗМІ називають юристом Ігоря Кривецького – екс-народного депутата, головного спонсора й "сірого кардинала" партії "Свобода", відомого також за прізвиськом "Пупс".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: