fbpx

У Франківську роботу ЦНАПу у вересні позитивно оцінили 98,7% відвідувачів

Суспільство 20:39, 05.10, 2016

Центр надання адміністративних послуг Івано-Франківська проводить щомісячний моніторинг якості надання адміністративних послуг. Відвідувачі ЦНАП після обслуговування вкидають талон електронної черги в одну з ємностей: "Задоволені якістю обслуговування" та "Не задоволені якістю обслуговування".

У вересні 2016 року участь у голосуванні взяло 3970 відвідувачів ЦНАП, що складає 63% від загальної кількості прийнятих документів (6304).

Якість надання адміністративних послуг оцінило 1427 відвідувачів. Позитивно оцінило якість надання послуг 1409 відвідувачів, що становить 98,7%, негативно – 18 відвідувачів (1,3%).

Якість надання дозвільно-погоджувальних послуг оцінило 1340 відвідувачів. Позитивно оцінило якість надання послуг 1340 відвідувачів, що становить 100%.

Якість надання послуг реєстраційної служби оцінило 1203 відвідувачі. Позитивно оцінило якість надання послуг 1199 відвідувачів, що становить 99,7%, негативно – 4 відвідувачі (0,3%).

В цілому зберігається позитивна динаміка задоволеності відвідувачів якістю обслуговування у ЦНАП м. Івано-Франківська та велика активність і зацікавленість учасників опитування.

Відвідувачі ЦНАП також можуть оцінити якість обслуговування та надання адміністративних послуг на офіційному сайті ЦНАП Івано-Франківська, через сервіс "Он-лайн консультацій" та за допомогою мобільного додатку "Мобільний Івано-Франківськ".

ЦНАП м.Івано-Франківська і надалі проводитиме моніторинг якості обслуговування та вживатиме всіх необхідних заходів щодо якісного, оперативного та професійного обслуговування відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: