fbpx

У Франківську студентам запропонували стати волонтерами

Суспільство 13:08, 06.12, 2016

До Міжнародного дня волонтера у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника відбулася презентація громадських організацій та ініціатив, що працюють на добровільних засадах для користі інших. Студенти мали змогу почути про діяльність ініціатив "Янголи поруч", "Лікар Свято" та роботу громадської організації "Молода Просвіта".

Вже 5 років учасники освітньо-благодійного проекту "Янголи поруч" опікуються і дружать зі школярами Яблунівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Волонтери прагнуть допомогти дітям повірити в свої сили, спробувати себе в різних сферах діяльності, почути історії росту від успішних людей різних професій та надихнутися ними. Ідейниця та керівниця проекту Ореста Возняк зазначила, що янголи – це вихованці сиротинців, які потребують не лише матеріальної помочі, а в першу чергу духовної. Вони очікують наставників, одним з яких може стати кожен із нас.

Проект "Лікар Свято", який започаткували Оксана Манюх, Мирослава Кулеша-Любінець, Ореста Возняк, несе в собі дуже світлу мету – хороший настрій для хворих діток, а це чи не найкращі ліки. Студенти-волонтери у найкумедніших костюмах після навчань елементів театральної майстерності потішають малих глядачів, що перебувають на лікуванні у медичних закладах міста.

Нещодавно проект "Лікар Свято" у партнерстві з Івано-Франківською обласною організацією "Молода Просвіта" отримав міні-грант від Urban Space 100, який передбачає підтримку роботи студентів-волонтерів дарувати радість юним пацієнтам.

"Коли людина вміє безкорисливо віддавати свій час та вміння на благо інших,  звернулася до студентів представниця "Молодої Просвіти" Євгенія Бардяк, – це неоціненно! Ті, хто займаються громадською діяльністю і волонтерством, роблять місто, країну кращими. Закликаємо студентів приєднуватися до ініціатив, неурядових організацій, бо разом ми зможемо зробити більше".

Усі охочі присутні мали змогу після заходу взяти участь у майстер-класі від керівниці проекту "Лікар Свято" Мирослави Кулеші-Любінець та приєднатися до волонтерства.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: