fbpx

У Франківську тестують тролейбуси, в яких можна буде перевозити велосипеди й тварин

Суспільство 14:05, 22.08, 2016

КП "Електроавтотранс" розглядає можливість придбання тролейбусів марки MAN ("Graf and Stift"), які були у використанні. Якщо тестування цих тролейбусів буде успішним, вони можуть з’явитись на вулицях міста вже до кінця цього року.

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у супроводі журналістів протестував один з тролейбусів.

"Уже до кінця року містом курсуватимуть 10 нових тролейбусів, в які з легкістю зможуть заїхати матусі з колясками, велосипедисти та інваліди-візочники. Також в новому електротранспорті будуть кнопки для відкриття дверей без участі водія та місця для пасажирів з домашніми улюбленцями. Наразі КП "Електроавтотранс" тестує нові моделі тролейбусів марки "MAN", – написав Марцінків у Фейсбуці.

Усі тролейбуси двосекційні. Частина з них будуть низькопідлоговими, в інших попри те, що вони мають звичайну конструкцію, також передбачена можливість посадки та висадки пасажирів з особливими потребами.

На сьогодні триває робота з вивчення такого типу транспортних засобів на предмет можливості їхнього подальшого обслуговування та використання.

Якщо тролейбуси вигідно зарекомендують себе, на підприємстві оголосять тендер на закупівлю машин такого класу. Також керівництво КП "Електроавтотранс" наголошує, що поряд з тим шукають можливість додаткової закупівлі тролейбусів "Skoda".

Нагадаємо, зараз в експлуатації на підприємстві перебуває 46 тролейбусів трьох модифікацій: "Skoda" (32 одиниці), "ПМЗ" (9 одиниць) та "Електролаз" (5 одиниць). Найстарішому з них – 33 роки, а найновішому – 7 років. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: