fbpx

У Франківську відбувся автопробіг за доступне розмитнення автомобілів. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 14:07, 10.06, 2017

Кілька десятків автомобілів з іноземними номерами проїхалися Івано-Франківськом на підтримку законопроектів, які дозволять українцям купувати автомобілі у Європі за доступними цінами.

Акцію організувала громадська організація "Авто Євро Сила". В автопробігу взяли участь власники автомобілів з європейськими номерами не лише з Івано-Франківська, а й з Києва, Львова, Тернополя.

Подібні акції проходять сьогодні також у Хмельницькому та Чернігові.

"Всі ці автомобілі на єврономерах, ми їздимо і не знаєм, що нас завтра чекає. Ми хочемо, щоби влада нас побачила і почула", – розповів один з організаторів акції Мирослав Куриляк.

Автомобілісти колоною стартували від адмінбудинку облдержадміністрації та проїхалися вулицями Франка – Незалежності – Бандери – Коновальця – Петлюри – Довженка – Мазепи – Новгородська – Галицька.

"Ми всі зібралися, бо хочемо, щоби в Україні було доступне розмитнення, як в Європі. І всі ці автомобілі на європейських номерах роблять той перший крок, який дозволить прийняти в Україні відповідні закони. Ми вимагаємо, по-перше, щоби українці мали можливість їздити на доступних автомобілях. Ці хлопці, які вже на європейських номерах, вони вже цей крок зробили, і зараз у парламенті лежить декілька законопроектів, які дозволяють зробити розмитнення, як в Європі. А по-друге, на той період, поки його немає, вимагаємо врегулювати питання з європейськими номерами – це черги на кордонах, це ідентифікація допомоги поліції і наповнення бюджету України. От три питання, які на перехідний період повинні врегулювати ті законопроекти, на підтримку яких ми тут зібралися", – відзначив засновник ГО "Авто Євро Сила" Олександр Чернявський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: