fbpx

У Франківську вулицю Шевченка розчищають від дерев для чергової багатоповерхівки. ФОТО

Суспільство 12:44, 08.07, 2017

Попри мораторій на будівництво на вулиці Шевченка в Івано-Франківську сьогодні там зрізають дерева, щоб знести малоповерхову будівлю та спорудити багатоповерховий будинок.

Дерева зрізають на розі вулиць Сабата – Шевченка. Фото у соцмережі виклав іванофранківець Ростислав Шпук.

1

"Це типовий вираз обличчя мешканця вулиці Сабата у Франківську о 8-й ранку сьогодні, в суботу, після Івана. Всіх побуджено бензопилами і падіннями гілок. Дерева наказали зрізати не просто так, а тому, що історичний будинок на розі Шевченка в чергову "тиху" вирішено знести, щоб дати місце новій будові злого умислу, великій, кутовій, на дві вулиці, наклавши на всі "мораторії" та історичні соплі. Старим мешканцям вже роздано вигідні пропозиції, проти яких вони вже не змогли встояти. Хтось не може уявити безмежність? Хай приглянеться до запрошених тимчасових "батьків" нашого міста. Їхня нелюбов до нього, здається, безмежна. Висловлюючись в категоріях, зрозумілих для них, наголошую: вулиця Шевченка – це ікона. Там ніде втручатись", – пише Шпук.

Нагадаємо, на сесії Івано-Франківської міської ради вулицю Шевченка включили до переліку вулиць, на  яких на будівництво накладений мораторій.

Раніше міський голова Руслан Марцінків заявляв, що збереження архітектурного ансамблю вулиці Шевченка – лакмусовий папірець для департаменту архітектури.

"Вулицю, яку нещодавно немалим всепереможним коштом зробили пішохідною, тут же перетворюють крок за пішохідним кроком на бурхливо-проїзну: лише в щойно зведеній новобудові Шевченка, 67 буде паркінг на сотню машин. Жодна пішохідність такого ущільнення не витримає, бруківка, яка і без того помщається стійкими калюжами, розповзеться "по хатах". Тобто шалену витрату наших спільних коштів буде знівельовано. Якщо кримінал не це, то що тоді?"  риторично запитує Ростислав Шпук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: