fbpx

У Франківську визначили фіналістів загальноміського конкурсу серед молодих ковалів

Стиль життя 16:21, 19.10, 2015

В Івано-Франківську завершився І етап загальноміського конкурсу серед молодих ковалів на кращий мистецький виріб з металу в рамках проекту "Відновлення ковальського мистецтва як одного із найстаріших елементів економічного зростання", що фінансується з коштів Європейського Союзу.

Конкурс проходить вже другий рік поспіль і набирає популярності, адже кількість охочих взяти у ньому участь зросла.

Зазначимо, конкурс проходить у двох вікових категоріях: учні старших класів та студенти, а також умовами конкурсу передбачено два етапи: відбірковий та фінальний.

Відбірковий етап конкурсу серед студентів проходив у Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Завданням для студентів була розробка ескізів робіт на тему "Оберіг", що будуть втілені в життя за допомогою методів художньої обробки металу на фінальному етапі конкурсу.

Цьогоріч в конкурсі взяли участь 40 студентів, що навчаються техніки художнього кування. Після проведеної оцінки журі визначило 5 кращих робіт студентів, що пройдуть до наступного етапу.

А у Вищому професійному училищі №21 завершився відбірковий етап серед учнів. В конкурсі взяли участь 20 учнів, що навчаються на виробників художніх виробів з металу. Учасники повинні були виконати 3 завдання: протягування металу за один нагрів, гнуття металу у равликоподібну форму, виготовлення ковальського цвяха. До виконання кожного наступного завдання проходили кращі учасники, а після виконання третього завдання журі обрало 5 кращих учнів, що візьмуть участь у фінальному етапі конкурсу.

Фінальний етап конкурсу відбудеться 28 жовтня 2015 року в приміщенні Вищого професійного училища №21. Завданням для учнів старших класів буде  виготовлення кованої підкови, а для студентів – практичне втілення ескізів робіт на тему "Оберіг".

Фіналісти конкурсу будуть відзначені нагородами та дипломами учасників завершального етапу відповідно до зайнятого місця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: