fbpx

У Франківську за двірниками стежитимуть через інтернет

Суспільство 09:50, 27.01, 2016

Комунальне підприємство "Муніципальна дорожня компанія", яке має намір створити міськрада на наступній сесії, зосередиться на прибиранні території міста, утриманні у належному стані доріг, площ, скверів та інших територій загального користування.

Про це на засіданні комісії з питань житлово-комунального господарства повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Натоміть КП "ДРЕУ", яке зараз, виконує ці функції в Івано-Франківську, планують ліквідувати до кінця року.

"Ми хочемо змінити принцип фінансування, коли місто з міського бюджету не буде замовляти послуги у суб’єкта підприємницької діяльності, який, актуючи свою роботу, закладає в кожен акт податок на прибуток, усі накрутки, норми ДБН та ін. Ми хочемо здешевити послуги", – пояснив Смушак.

Як приклад наводить те, що кошти на зарплату двірників виділятимуться з бюджету цільовим призначенням.

"Буде, умовно кажучи, 120 двірників. Їх заробітна плата  по п’ять тисяч гривень. В місяць – це 600 тисяч гривень. Тобто ми плануємо таким чином економити до 30% бюджетних коштів і ефективніше ними управляти",  повідомив головний комунальник міста.

За його словами, "Муніципальна дорожня компанія" закупить нову техніку для прибирання, яку обладнають GPS-трекерами. Також кожен двірник матиме спеціальні прилади, за допомогою яких можна буде визначити, де він знаходиться.

Нагадаємо, виконком Івано-Франківської міської ради ухвалив рішення про створення комунального підприємства "Муніципальна дорожня компанія". Це рішення має підтвердити міськрада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: