fbpx

У Франківську землю для учасників АТО розподілятимуть за спеціальною чергою

Суспільство 14:27, 21.04, 2016

Виконком Івано-Франківської міської ради затвердив порядок розподілу земельних ділянок для учасників АТО, в тому числі й добровольців, а також для членів сімей загиблих на війні.

Як повідомив начальник управління земельних відносин Кирило Обладан, мета рішення – впорядкувати відносини у сфері надання земельних ділянок учасникам АТО.

"Оскілки ми готуємося до інвентаризації в Опришівцях, маю надію, що там буде виділено ряд ділянок учасникам АТО", – проанонсував Обладан.

Він зазначив, що цей порядок приймається з метою уникнення конфліктів та спорів щодо розподілу ділянок.

Відповідно до проекту рішення земельні ділянки будуть надаватися учасникам АТО за трьома чергами.

"У першу чергу попадуть члени сімей загиблих в АТО, в другу чергу – інваліди І, ІІ та ІІІ груп, учасників АТО та бійців-добровольців, в третю чергу – всі інші учасники АТО, які мають відповідний статус",  зазначив доповідач.

Заступник міського голови Олексій Кайда додав, що черговість надання землі атошникам розглядатиме спеціальна комісія спільно з Асоціацією учасників АТО.

"Будуть враховуватися їхні рекомендації, буде перевірятися дотримання черговості, будуть перевірятися заслуги того чи іншого учасника,  розповів Кайда.  В цьому положенні будуть враховані й інтереси добровольців, які не мають офіційного статусу учасника бойових дій, але які на території Івано-Франківської області прирівнюються до учасників АТО".

Рішення виконкому має затвердити сесія міської ради.

Нагадаємо, обласна рада прийняла рішення прирівняти учасників добровольчих формувань до учасників АТО на місцевому рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: