fbpx

У Галичі засудили водія, який на "Москвичі" вбив пішохода і втік

Суспільство 18:15, 02.07, 2016

Галицький районний суд виніс вирок водію, який збив пішохода на смерть і покинув місце ДТП, бо начебто подумав, що це камінь потрапив у лобове скло.

16 грудня у селі Насташине Галицького району водій автомобіля "Москвич" на узбіччі збив пішохода, який вів велосипед. Від отриманих травм пішохід помер на місці події. Йому було 51. Водій автомобіля після удару, не зупиняючись, поїхав далі. Поліція розшукувала винуватця ДТП кілька днів.

На суді водій свою вину визнав та пояснив, що 16 грудня після конфлікту зі співмешканкою поїхав із села Юнашків в село Слобода, де в нього будинок. У селі Насташино назустріч йому наближався вантажний автомобіль, який обганяв легковик і частково виїхав на його смугу руху. Тому він скерував автомобіль вправо, і в цей час відчув удар об лобове скло, яке розбилось. Водій не зупинився, оскільки подумав, що скло розбив камінь. Шкодує, що так сталося, і розкаюється у вчиненому.

Суд визнав водія винним та призначив чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Але застосувавши ст. 75 КК України, водія звільнили від призначеного покарання та призначили іспитовий термін на три роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: