fbpx

У Калуші через урни для бюлетенів побилися голови ДВК

Політика 22:30, 25.10, 2015

Голови двох калуських ДВК вранці не поділили урни: суперечка переросла в бійку.

Про це та інші порушення у день голосування на прес-конференції в Івано-Франківську розповів голова Івано-Франківської обласної організації КВУ Максим Лисюк. 

"Зранку ми фіксували факти, коли на деяких дільницях не хотіли допускати спостерігачів КВУ, причини були різні. Найпоширеніша те, що спостерігачі попередньо не реєструвались. Цікаво було те, що в Калуші на двох дільницях сталася суперечка, яка переросла у невеличку бійку між головами комісій, які не могли вирішити, кому які урни забирати. Така ситуація сталася через те, що погано спрацювала райдержадміністрація і не забезпечила належну кількість урн", – розповів Лисюк.

За словами Лисюка, явка в області прогнозовано низька, хоча активісти сподівалися, що виборці зрозуміють важливість місцевих виборів і все ж таки прийдуть і проголосують. Причини низької  нерозуміння виборцями важливості місцевих виборів. "Виборці не вірять, що їхній голос щось змінить",  додав Лисюк.

КВУ також зафіксував велику кількість агітаційних матеріалів та зовнішньої реклами у день голосування в Івано-Франківську. Також значна частина будинків в Івано-Франківську не отримали запрошення на вибори. Не всі виборці знали, куди йти голосувати. "Можливо, це вплинуло на явку, а можливо, й ні. Загалом, явка на дільницях в Івано-Франківську складала від 42 до 48%",  зазначив Лисюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: