fbpx

У Калуші поліція виявила у двох людей наркотики і зброю

Суспільство 19:39, 18.09, 2017

Співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Івано-Франківській області спільно з працівниками Калуського відділу поліції провели санкціонований обшук за раніше розпочатим кримінальним провадженням (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення) в помешканні підозрюваного, де виявили та вилучили зброю, боєприпаси, металевий кастет та наркотики.

Зокрема, у 41-річного місцевого мешканця в кімнаті будинку виявили 68 поліетиленових пакетів із суцвіттям коноплі у пластмасовій посудині, пелюстки рослин коноплі, а також два поліетиленові пакети та стільки ж паперових згортків з "Амфетаміном". Про це повідомив начальник ГУНП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов. 

Крім того, у підозрюваного виявили та вилучили зброю, боєприпаси до неї та металевий кастет та направили для проведення експертизи. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Стосовно нього суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 308, 310, 317 цього Кодексу, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах, що карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років). 

Крім того, цього ж дня працівники поліції перевірили і знайомого обшукуваного, який потрапив у поле зору поліцейських. Виявилося, що 33-річний калушанин також мав при собі кілька поліетиленових пакетів з висушеною рослинною масою, зовні схожою на верхівки коноплі.

За такі дії стосовно зловмисника розпочали карну справу за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: