fbpx

У Калуші суд виніс вирок школярці, яка вкрала в однокласниці телефон

Суспільство 10:50, 30.05, 2016

Учениця дев'ятого класу Калуської ЗОШ І-ІІ ступенів № 9 викрала із куртки однокласниці мобільний телефон "Samsung Galaxy J2" вартістю 3500 гривень.

У суді обвинувачена пояснила, що вирішила вкрасти телефон, бо сама його не має. Згодом викрадений телефон передала своєму знайомому, оскільки злякалася, що її викриють. Після цього про викрадення телефону вона призналася працівникам кримінальної поліції. Знайомий добровільно віддав потерпілій мобільний телефон.

Мати обвинуваченої дев’ятикласниці розповіла, що батько дівчини працює в Росії та матеріально забезпечує доньку. Жінка також відзначила, що останні чотири роки з дочкою фактично вона не проживала, однак постійно її відвідувала та спілкувалася з нею. На цей час має намір переїхати в будинок до дочки. З приводу крадіжки мала розмову з дочкою, яка щиро розкаюється у вчиненому. В побуті дівчина спокійна та слухняна. Вважає, що має вплив на її виховання та поведінку, просить суворо не карати та передати доньку їй на виховання.

Представник Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді суду пояснила, що дівчина проживає разом з бабусями, умови проживання є задовільні. Батьки розлучені, батько фінансово утримує дочку. Характеризує обвинувачену як добру, ввічливу та скромну дитину.

Калуський міськрайонний суд визнав дівчину винною за ст. 185 ККУ (крадіжка) та призначив покарання у вигляді штрафу 850 гривень. Однак відповідно до ст. 105 КК України (Звільнення від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру) суд звільнив школярку від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру. Зокрема, передав її під нагляд матері строком на один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: