fbpx

У Коломиї депутат міськради виламав двері і вдерся в будинок секретаря

Суспільство 16:10, 06.01, 2016

Вчора, 4 січня 2016 року, секретар Коломийської міської ради Любомир Жупанський повідомив про те, що в його будинок проникли невідомі, при цьому злодії зламали замок з ґратів та на вхідних дверях.

На місце події виїхала оперативна група Коломийського відділу поліції та журналіст Євген Гапич.

"На даний час відкрито кримінальне впровадження за статтею 162 ККУ "Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи" та статтею 194 ККУ "Умисне знищення або пошкодження чужого майна", – повідомив начальник Коломийського ВП ГУ НП Остап Білейчук.

Любомир Жупанський повідомив, хто саме незаконно проник до його будови. "До моєї будови вдерлася Ганна Негрич, яка судилася за цей будинок та землю зі мною, та депутат Коломийської міської ради Ігор Ільчишин, який привселюдно звинуватив мене в тому, що я незаконно відібрав у тієї жінки нерухомість та землю. Ганна Негрич під час засідання комісії сама про це сказала", – повідомив він.

24 грудня 2015 року на сесії Коломийської міської ради розглядали питання про надання у власність Тетяні Жупанській, колишній дружині Любомира Жупанського, земельної ділянки по вул. Моцарта, 47. Саме тоді Ігор Ільчишин, депутат міської ради, звинуватив Любомира Жупанського у незаконному заволодінні цією земельною ділянкою. Дане питання вже пройшло першу сесію міської ради, але його зняли з порядку денного та перенесли до розгляду на наступній сесії. Проте створили комісію з голів фракцій та громадських активістів, аби розібратися детально в цьому конфлікті.

4 січня 2016 року комісія почала розглядати законність володіння Тетяною Жупанською земельною ділянкою по вул. Моцарта, 47. Члени вислухали Ганну Негрич, яка стверджує право власності на землю, та Любомира Жупанського, який придбав дану ділянку та нерухомість. Проте комісія не прийняла рішення і призначили наступний розгляд конфлікту на наступний тиждень, мотивуючи тим, що потрібно більш детально вивчити юридичні документи, які надали обидві сторони.

Як з'ясував Євген Гапич, ще наприкінці 70-х років Дмитро Негрич, батько Ярослава Негрича, переписав на сина будинок та землю. В середині 80-х років син, Ярослав Негрич, отримує план-схему на цей будинок та земельну ділянку розміром в 11 соток. Пізніше, в 1995 році, Ярослав виїхав до Росії на роботу та в подальшому там залишився. Ганна Негрич, мачуха Ярослава, разом зі своїм рідним сином Тарасом, в кінці 90-х почали перебудовувати будинок. Проте ні Ганна та Тарас Негричі не мали на цей будинок право власності, про що говорить відсутність у них будь-яких юридичних документів. У 2009 році Ярослав продає будинок Надії Слободян, тещі Любомира Жупанського, а та згодом дарує його своїй дочці Тетяні Жупанській. Ганна та Тарас Негричі не погоджуються з цим і тому у 2011 році пробують вирішити питання на свою користь у суді. Проте рішення всіх судових інстанцій було одне – Ярослав Негрич законно володів нерухомістю і вправі її продавати будь-кому.

Конфлікт між Любомиром Жупанським, секретарем міської ради, та Ігорем Ільчишиним, депутатом міської ради, виник ще під час виборів до місцевих рад 2015 року. Ільчишин, голова Коломийського осередку політичної партії "Народного фронту" звинуватив Жупанського, голову Коломийського осередку політичної партії "Блоку Петра Порошенка "Солідарність"" в тому, що той порушив домовленості між "НФ", «Ударом» та «Солідарністю» і не включає до виборчого списку певних осіб. Конфлікт завершився тим, що Любомир Жупанський уступив «перший номер» у виборчому списку своєму однопартійцю, а коломийські «ударівці» не потрапили до списку. Місцеві вибори виграв і один, і другий, ставши депутатами Коломийської міської ради. Пізніше, маючи суттєву підтримку депутатів ради, Любомир Жупанський був обраний секретарем міської ради. Схоже, що Ігоря Ільчишина не влаштовує така ситуація, тому він всіляко намагається усунути Любомира Жупанського з займаної посади.

Журналісти будуть стежити за розвитком подій.

Євген Гапич, Коломия, спеціально для КУРСу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: