fbpx

У Криворівні поховали ветерана війни на Донбасі Валентина Гонтаря

Суспільство 18:44, 10.08, 2017

Сьогодні, 10 серпня, у верховинському селі Криворівня попрощалися з ветераном Валентином Гонтарем, морпіхом, який воював у Придністров’ї, Африці та Україні – в складі батальйону "Донбас". А після повернення з війни разом із художницею Віталіною Масловою став одним із координаторів реабілітаційного центру для учасників АТО "Творча криївка".

Ветеран загинув 4 серпня від вибуху гранати у Святошинському районі Києва. Йому було 44 роки.

Морський піхотинець, учасник АТО, поранений під Іловайськом, в останні роки Валентин Гонтар з дружиною Віталіною Масловою жив у Криворівні. Разом з нею працював в реабілітаційному проекті "Творча криївка" для соціально-психологічної і творчої реабілітації учасників АТО. 

За словами керівника реабілітаційного центру "Бандерівський схрон" Ігоря Чернецького, пише Радіо Свобода, Гонтар їздив до Києва "шукати гроші для реабілітації учасників АТО" і в останні дні липня з ним втратили зв’язок.

За словами голови Івано-Франківської обласної спілки учасників АТО Андрія Долика, спочатку правоохоронці кваліфікували смерть Гонтара як самогубство, потім розслідування перекваліфікували на статтю 115 частину першу "навмисне вбивство".

Валентин Гонтар, позивний "Прапор" – знаний учасник бойових дій з батальйону "Донбас" (група колишніх морпіхів і спецпризначенців "Купол"). У нього залишився син. 

Прощання з Валентином відбулося у Києві. 9 серпня його пам'ять вшанували в Івано-Франківську.

Сьогодні родичі та друзі провели бійця у Криворівні в останню путь.

Після Служби Божої звучала пісня-реквієм "Пливе кача по Тисині", інформує ГК, дзвони храму Різдва Пресвятої Богородиці супроводжували тіло бійця до місця вічного спочинку.

Під час поховання Валентина Гонтаря присутні заспівали гімн України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: