fbpx

Тіло студентки з Болгарії знайшли у валізі в озері – у поліції розповіли подробиці вбивства. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 11:19, 13.06, 2017

Вчора на території Рогатинського району поліцейські знайшли труп жінки, в якому опізнали зниклу кілька днів тому студентку з Болгарії Дишлі Елю Зію.

Подробиці розповів заступник начальника Головного  управління Національної поліції в Івано-Франківській області – начальник кримінальної поліції Ігор Баб’юк.

За його словами, повідомлення про зниклу безвісти 24-річну студентку медичного університету з Болгарії поступило до поліції 5 червня. Дишлі Еля Зія була зареєстрована у гуртожитку, але проживала у квартирі свого співмешканця. Хлопець з Туркменістану, також студент ІФНМу, 1988 р. н. Стосунки між ними тривали півроку.

“Проблема у тому, що повідомили пізно. В квартирі не виявили ніяких ознак злочину. Зникли її побутові речі, одяг, рюкзак, два мобільні телефони. Співмешканець казав, що вона прийшла пізно в алкогольному та наркотичному стані. Після цього вони лягли спати, а на ранок її в квартирі не виявилося. Чому не звернувся одразу в поліцію, пояснити не зміг. Сусіди – студенти свідчили, що у квартирі була сильна сварка, а можливо й бійка. Співмешканець заперечував. Очевидно, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Є версія, що того вечора в квартирі вони вживали наркотичні засоби, після чого у них виникла сварка. У ставочку в селі Світанок Рогатинського району вчора виявили валізу, у якій було тіло потерпілої. Здійснили розтин, який виявив тілесні ушкодження. Смерть наступила від черепно-мозкової травми. Окрім цього, виявлено переломи рук, ніг. Співмешканця затримали та доставили в поліцію. Він відмовляється від показів. Як буде далі – буде видно. Речових доказів достатньо. Є інформація про знаряддя злочину. Його потрібно знайти”, – сказав Баб’юк.

Підозрюваного затримали вчора у порядку ст. 208. Студента підозрюють за ст. 115 (умисне вбивство). Наразі він у СІЗО, чекає обрання міри запобіжного заходу.

У поліції вважають, що знаряддям вбивства є дерев’яний предмет. Він разом із речами потерпілої та мобільними телефонами зник з квартири і схований в місці, яке поліція ще перевіряє. Один місцевий мешканець брав участь у приховуванні тіла – допоміг привезти труп у своє рідне село на Рогатинщину. Цей прикарпатець раніше навчався в одній групі з туркменом. В ході слідства буде вирішуватися його причетність до злочину – це залежить від того, чи він усвідомлював свої дії і від чого померла людина.

Про мотиви вбивства в поліції воліють не розповідати, щоб не нашкодити слідству. Але кажуть, що відомо про два факти побиття дівчини раніше її співмешканцем.

“Дівчинка була худенька. Її вага була 40-45 кілограмів, і її акуратно спакували”, – сказав Баб’юк.

Сказати, скільки точно людей було в квартирі на момент вбивства, в поліції не можуть, оскільки головний підозрюваний відмовляється свідчити.

На питання, чому підозрюваний за цей час не втік з країни, Баб’юк відповів: “Я не знаю, на що він сподівався, але після реформування органів поліції в нього шансів втекти не було”.

Він раніше не притягувався навіть до адміністративної відповідальності, але в ході слідства це буде перевірятися.

Нагадаємо, 31 травня в Івано-Франківську пропала студентка Національного медичного університету Дишлі Еля Зія. Дівчина – з Болгарії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: