fbpx

У приватному помешканні в Косові замироточила статуя Богоматері. ФОТО

Суспільство 20:59, 15.12, 2015

У місті Косів, що на Івано-Франківщині, замироточила гіпсова статуя Діви Марії. Про диво оточенню повідомила родина, в помешканні якої це сталося.

Про це у спільності Місто Косів в соцмережі Фейсбук повідомив її адміністратор, журналіст Тарас Пасимок. 

"Кажуть, в Косові вже 10 днів мироточить гіпсова статуя Діви Марії. Я не експерт, але фотки зробив – цікаво почути думку священиків",  прокоментував він фото.

Тарас Пасимок побував у родині косівчан, де, як вони стверджують, почала мироточити гіпсова статуя. Фігура Божої Матері перебувала в їхній квартирі близько року. Волога на її обличчі почала збиратися і скрапувати в останні десять днів. У квартирі – дуже сильний і приємний запах мира, стверджують господарі.

Пасимок уточнив, що статую зробив майстер зі Старих Кут, який розповідав, що був з нею на Майдані.

Місцевого священика УГКЦ повідомили про мироточення. Він запропонував пренести статую в храм. Родина поки що не дала згоди. 

Кореспондент КУРСу поцікавився в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ та в Коломийсько-Чернівецькій єпархії, до якої належить місто Косів, походженням мира.

Священики, які відповідають за зв'язки церкви з громадськістю, порадили не поспішати з твердженнями про чудо.

Отець Василь, прес-секретар Коломийсько-Чернівецький, додав, що офіційного повідомлення про факт мироточення статуї Богоматері від Косівського священика не надходило. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: