fbpx

У Рибному починають будувати притулок для тварин

Суспільство 10:04, 12.03, 2017

Комунальне підприємство "Полігон" спільно з благодійною організацією "Дім Сірка" розпочнуть облаштування притулку для бездомних тварин.

Про необхідність його створення у місті говорять давно. Але досі цьому щось завжди стояло на заваді. Останніх півроку пішло на бюрократичну тяганину щодо виділення для притулку землі у Рибненському лісництві, пише Західний кур’єр.

Попри попередні погодження обласної влади та лісгоспу, дозволу на це довший час не давало столичне галузеве керівництво. І лише в кінці січня, після двох відмов й повторних звернень міської влади, з Києва вдалося отримати довгождану згоду.

Як розповів директор КП "Полігон" Юрій Мороз, притулок для тварин розташується на площі 0,4 га у 23-му масиві Рибненського лісництва, що за три кілометри від полігону твердих побутових відходів і за шість кілометрів до найближчого населеного пункту. Зараз там проста галявина з травою. Уже цього тижня техніка розрівняє площадку під майбутній притулок, яку обгородять сіткою. Її, а також 220 стовпців закупили ще торік.

На території притулку облаштують приблизно чотири десятки стаціонарних утеплених вольєрів розміром два на два метри і висотою 1 м 80 см на двох-трьох тварин, а також карантинну зону. В перспективі у притулку буде своя стерилізаційна. Але і до цього, наголошує Мороз, усі тварини, які там перебуватимуть, будуть стерилізовані та вакциновані. Їм шукатимуть нових господарів. Якщо цього не вдасться зробити впродовж трьох років, собак, на жаль, доведеться усипляти. Хоча, як зазначає посадовець, за європейською практикою тварин у таких притулках взагалі мали б утримувати не більше року.

Як зазначається на сторінці "Дому Сірка" у Фейсбуці, будівництво притулку триватиме 2-3 місяці.

"Для грандіозного переїзду потрібно: багато вільного часу, робочих рук, авто для перевезення собак та вольєрів, ну і найголовніше – коштів, чого завжди бракує у наш час. Ті вольєри, які є, будуть розкладати, перевозити та знову складати. Однак потрібні нові вольєри, тому що місця для собак бракує  на цей час сидить по 4-5 собак в одному вольєрі",  йдеться у дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: