fbpx

У вбивстві дівчинки з Рожнева звинувачують місцевого мешканця – раніше судженого, психічно здорового

Суспільство 14:11, 13.06, 2015

За жорстоке вбивство 9-річної Мар'янки в селі Рожнів Косівського району затримано місцевого мешканця. Підозрюваний чекатиме суду в СІЗО.

Як повідомляв КУРС, резонансне вбивство 9-річної Мар'янки Захарук в селі Рожнів Косівського району розкрито. Підозрюваного затримано – це місцевий мешканець, раніше суджений за грабунки, психічно здоровий. Про це повідомили прокурор області Ігор Настасяк та начальник обласного ГУ МВС Віктор Шкутов на спільному брифінгу. 

"Говоримо те, що безсумнівно доведено. Вчора ввечері вже знали картину. Були готові провести затримання. На місці постійно цілодобово працювала слідчо-оперативна група. Провели понад 40 експертиз, – розповів прокурор області Ігор Настасяк.  Вчора ввечері доставили в райвідділ підозрюваного жителя Косівського району. Його допитали в присутності адвоката, він дав покази. Сьогодні було відтворення злочину в селі – в присутності громади, адвоката і понятих".

За словами правоохоронців, підозрюваний  мешканець Рожнева 1987 року народження, офіційно не працевлаштований, раніше був засуджений за розбій. Відбував ув'язнення з 2008 року, у 2012-му був достроково звільнений. Мешкав у селі з матір'ю і одруженим братом.

"Що стосується кваліфікації злочину, то наразі не беруся стверджувати про зґвалтування чи інші мотиви сексуального характеру. Хоча слідчі цього не виключають і схиляються до такої версії. Наразі ще тривають експертні дослідження, зокрема і в лабораторіях інших областей  щоб зробити швидше",  повідомив Віктор Шкутов.

За словами Настасяка, правоохоронці допитали близько 600 осіб.

"Мотив – це довірливість дівчинки. Вона не могла подумати, він розказав, нелюд, що просилася: я зроблю все, що скажете, тільки не вбивайте", – розповів Настасяк.

Правоохоронцям довелося докласти зусиль, аби убезпечити підозрюваного від розправи розгніваних односельчан. Суд помістив підозрюваного під варту на 2 місяці.

Як зазначив Настасяк, мешканців села хвилює, чи не сховається підозрюваний від покарання під приводом неосудності. Із затриманим ще працюватимуть психіатри і психологи. До речі, під час скоєння злочину чоловік був цілком тверезий. Затриманий поводився раціонально і вживав заходів, щоби приховати сліди злочину. Що і як він мив, ховав, прав, слідчі повідомлять пізніше.

"Злочин нетиповий для Франківщини. Село було залякане, люди боялися за своїх дітей",  зауважив Шкутов.

У разі доведення провини в суді чоловікові загрожує від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.

За вказівкою Генпрокуратури Ігор ​Настасяк очолює процесуальне звинувачення й буде виступати в суді. 

Як повідомляв КУРС, ввечері 8 червня у селі Рожнів Косівського району знайшли тіло 9-річної дівчинки. На тілі дитини виявлені багаточисельні колото-різані рани. Однією з головних версій слідства було вбивство на сексуальному ґрунті. 11 червня на похорони дівчинки прийшли сотні односельчан

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: