fbpx

Учасники Літньої школи польської мови та культури подорожували унікальною вузькоколійкою. ФОТО

Суспільство 15:28, 31.07, 2016

Наймолодші учасники Літньої школи польської мови та культури мали нагоду відчути себе маленькими дослідниками. Діти подорожували унікальною вузькоколійкою, яка діє на території Долинського району Івано-Франківської області в смт. Вигода.

Унікальність її полягає в тому, що вона збудована ще в 1898 році і до цього часу вважається одним із екологічно чистих видів транспорту.
Крім того, малечі випала також можливість відвідати Центр спадщини Вигодської вузькоколійки. Його предмети в інтерактивній формі розповідають про лісову та річкову екосистеми, промисли краю та історію самої вузькоколійки. У музеї діти на сенсорних екранах переглянули якісне відео на польській мові, а усі експонати виставки можна було відчути на дотик, слух та запах. Центр спадщини розташований у колишньому домі австрійського барона Леопольда Поппер Фон Подрагіб, який побудував резиденцію у 1855 році. Саме барон заснував вузькоколійку, відому як "карпатський трамвайчик".
Дітям припала до душі подорож і викликала море позитивних емоцій та вражень, а що найголовніше – це була нагода практикування польської мови  у ігровій формі. Супроводжувала у поїздці пані Тереса Адамска, лектор Літньої школи в Центрі польської культури та європейського діалогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: