fbpx

Українці масово видаляються із російських соцмереж

Суспільство 18:25, 02.08, 2014

Після того, як Служба безпеки України закликала менше часу проводити в російських соцмережах, українські користувачі почали активно видаляти свої сторінки з популярних сайтів "ВКонтакті" та "Однокласників".

З 1 серпня у Росії набув чинності так званий закон про блогерів. Він надає російським спецслужбам повне право отримувати всі особисті дані користувачів інтернет-ресурсів. Зважаючи на останні події, така інформація у руках російських спецслужб може бути небезпечною для Української держави та її громадян..

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Ігнорувати усе російське закликає своїх студентів медіаексперт Отар Довженко. Мовляв, відмова від будь-чого, що стосується країни-окупанта, логічний крок громадянина, який себе поважає.

"На сайті російських соцмереж була сторінка Школи журналістики УКУ, де я працюю. Ми її не видаляли, але все ж призупинили та рекомендували усім людям перейти у "Фейсбук" і читати нас там. Із 1000 наших користувачів 90% є у "Фейсбуці", тому це не становило великої проблеми", – розповів викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко.

Дослідники ж зазначають, що кількість користувачів альтернативної, не російської мережі "Фейсбук" за останній рік збільшилося в рази. Тому вважають, що незабаром ця соціальна мережа стане найпопулярнішою. А сидіти в "Однокласниках" чи "ВКонтакті" та розглядати там рекламу – означає розвивати російську економіку.

"Потрібно розуміти, де зараз засновники "ВКонтакті". Дуров (засновник соцмережі "ВКонтакті", – ред.) втік з Росії, він перебуває далеко за межами цієї країни. Якщо сам засновник цієї соцмережі втік, то що робити користувачам сайту, який контролює не дуже дружня і давно вже не братня для нас служба", – вважає медіаексперт Юрій Залізняк.

Служба безпеки України також оприлюднила список інтернет-ресурсів, якими не варто користуватися. Серед них – "Яндекс", "Меіл.ру", "Мой мір", "Фотострана" та багато інших. Експерти ж прогнозують: такий бойкот російських сайтів може стати початком революції в онлайні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: