fbpx

В Івано-Франківській теологічній академії та духовній семінарії нові ректори

Суспільство 16:31, 18.06, 2014

На зустрічі професорсько-викладацького складу ІФДС та ІФТА з Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським Володимиром (Війтишином) було представлено нових ректорів духовної семінарії та теологічної академії.

Про це повідомляє прес-служба архієпархії.

Після привітального слова Митрополита Володимира о. д-р Олег Каськів зачитав декрет про відкликання Владики Софрона (Мудрого) з посади Ректора ІФТА та присвоєння йому титулу почесного ректора. Владиці-емериту врочисто подякували за багаторічну працю та розвиток теологічної академії. У зв’язку з вакантною посадою ректора Академії на цю посаду переведено з посади ректора ІФДС протоієрея Олександра Левицького. Ректором семінарії призначено митрофорного протоієрея Олега Каськіва.

Також у цей день о. Олександр Левицький презентував авторську монографію, яка має назву «Історично-юридичний розвиток партикулярного права Київської Церкви в 1596-2004 роках». Монографія висвітлює процес становлення партикулярного права Української Греко-Католицької Церкви від Берестейської Унії (1596 р.) до новітніх часів (2004 р.). Ця книга стане в нагоді дослідникам Східного канонічного права, працівникам церковних трибуналів та всім, хто цікавиться питаннями партикулярного права УГКЦ. На завершення презентації о. Олександр зауважив, що свою працю він присвятив 25-літтю легалізації Української Греко-Католицької Церкви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: