fbpx

В Івано-Франківську до кінця року планують запустити 10 нових тролейбусів

Суспільство 12:34, 10.05, 2016

КП "Електроавтотранс" планує до кінця 2016 року закупити 10 тролейбусів. Транспортні засоби планують придбати такі, якими вже користувались в європейських країнах, оскільки нові купити не під силу.

Про це розповів директор комунального підприємства Леонід Яковець сьогодні на оперативній нараді в МВК. Він зазначив, що на закупівлю вже відкриті тендери.

"На жаль, ми повинні констатувати факт, що при нинішніх цінах ми досягли такого рівня, що надалі недоцільно продовжувати глибокі ремонти кузовів, оскільки це тягне за собою дуже великі кошти. Про те, щоб зробити ремонти запчастин, не може бути і мови", – зазначив Леонід Яковець.

Міський голова Руслан Марцінків запропонував, що 5 нових тролейбусів мають з’явитися до Дня незалежності, ще 5  до 1 листопада. Він також зауважив, що з тендерної документації не зрозуміло, в якому технічному стані запропоновані машини.

"Ніхто не представляє ні фотографій, які тролейбуси є. Ніби є заявки, але немає конкретики – звідки ці тролейбуси,  сказав мер. – Можна продавати, але якщо в тебе нема тролейбусів, а є повітря, то це повітря і продаєш. Тому треба дуже уважно подивитися".

Наразі на балансі КП "Електроавтотранс" експлуатується 46 тролейбусів та 4 великогабаритні автобуси та один мікроавтобус "Еталон".

Леонід Яковець зазначив, що в Івано-Франківську має бути єдине підприємство, яке надає послуги громадських перевезень, адже розрив у тарифах на перевезення у тролейбусі та автобусі у 2 гривні є несправедливим. Він наголосив, що в місті потрібно вводити автоматизовану систему оплати.

Для повного впровадження цієї системи для КП "Електроавтотранс" 10 мільйонів гривень займе від 8 місяців до одного року. Проте вигідніше впроваджувати таку систему в усьому громадському транспорті одночасно.

Руслан Марцінків зазначив, що електронний квиток у місті потрібно впровадити до 1 вересня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: