fbpx

В Івано-Франківську на третину зріс тариф на вивіз сміття

Суспільство 14:48, 28.04, 2015

Міськвиконком погодив підвищення тарифу на вивіз сміття до 9,51 грн за кубометр. Однак підприємствам, які займаються вивезенням, доведеться виконати низку додаткових умов.

Коригування тарифів вже понад місяць вимагають ДП "Автоколона 2222" та ПрАТ "АТП-0928". 

Як повідомив директор департаменту комунального господарства МВК Михайло Смушак, нові розрахунки від підприємств пропонують тариф 9,51 грн з особи. Підвищення пояснюють подорожчанням дизпалива, скрапленого газу, підняттям мінімальної зарплати тощо. Смушак повідомив також, що коригування тарифу може відбутися без оголошення нового конкурсу на вивезення сміття. 

Натомість, на оголошенні нового конкурсу наполіг секретар наглядової ради КП "ЄРЦ", член виконкому Вадим Войтик.

"Думаю, що тільки новий конкурс і ринок дадуть адекватні тарифи і якість, ринковий стимул. Очищення конкурсом забезпечить якість послуг", – заявив Войтик.

Представник АТП-0928 заперечив потребу в новому конкурсі, запевнивши, що скарг на якість послуг від споживачів немає, є труднощі з великогабаритними відходами, статус яких не визначений.

Міський голова Віктор Анушкевичус запропонував компромісне рішення.

"Є багато скарг до вас, – звернувся він до представників перевізників.  Є серйозні зауваження і претензії, з іншого боку, є усвідомлення, які будуть наслідки, якщо машини не виїдуть. Економічна складова там справедливо порахована, це факт. Пропоную прописати додаткову угоду: перевізники зобов'язані максимум за півтора місяця привести в порядок усі майданчики, за власні кошти купити 10 великогабаритних контейнерів і погасити заборгованість перед полігоном, це близько 200 тис. грн. Нові тарифи вступлять у дію тільки після виконання цих зобов'язань. Півтора місяця нічого суттєво не змінять, за цей час готуємо новий конкурс. В угоді передбачаємо, якщо не виконуються умови додаткової угоди, то розриваємо основну. В рішенні виконкому прописати, що додаткові умови є невід'ємною частиною основної угоди".

Відтак, якщо перевізники погодяться підписати таку угоду – отримають новий тариф. Якщо ні  працюють за старим до нового конкурсу.

Пропозицію мера виконком підтримав дев'ятьма голосами, три члени проголосували проти.

На це директор АТП-0928 Максим Василечко заявив, що напише заяву на звільнення. Мер відказав, що задовольнить її.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: