fbpx

В Івано-Франківську "Новий театр" покаже прем’єру вистави про дівчину з надмірною вагою. ФОТО

Культура 11:10, 06.02, 2017

У вівторок, 14 лютого, у приміщенні Театру ляльок в Івано-Франківську відбудеться прем'єра нової музичної вистави "Інша".

У постановці режисера "Нового театру" Тараса Бенюка за мотивами п’єси Ніла Лабута "Жирна свиня" розповідається історія дівчини із зайвою вагою Елен, яка до безтями закохується в молодого багатія Тома. Їм вдається знайти головне у житті – гармонію та любов. Але на заваді стають стереотипи та думка оточуючих – так звані "ідеали краси". Зокрема, головному герою доводиться проходити всі випробування, які виникли через почуття до іншої, "неідеальної" дівчини. А також подолати стереотипи сучасного суспільства.

У "Новому театрі" обіцяють глядачам правдиву і реалістичну історію до Дня всіх закоханих, яка поєднується з видовищними хореографічними і вокальними номерами від молодих акторів. Новою виставою франківські театрали намагатимуться підняти гостру соціальну тему стереотипів та справжньої любові, щодо якої, на їхню думку, останнім часом панує зневіра.

"Як і в нашій країні, як і будь-де, ця проблема дуже важлива. Так, наприклад, у США велика проблема. Там кінотеатри змушені були встановлювати місця для людей з великими об’ємами,  зазначив режисер Тарас Бенюк. – Для України це також важливо. І цю проблему порушують у телешоу, і серед моїх знайомих є багато таких. Тут більше йдеться про соціальні стандарти, коли люди не можуть віддатися любові. Часто соціальний стандарт бере верх".

Ролі виконуватимуть студенти другого курсу Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника.

"Безумовно, досвід є важливим. Але ми не граємо людей старшого покоління. Ми граємо своїх однолітків",  зазначив молодий актор Станіслав Цуканов.

Наразі вхід на виставу буде лише за запрошеннями, а вже з березня можна буде придбати квитки.

Виставу "Інша", окрім прем’єри 14 лютого, театрали обіцяють ставити щомісяця. Деталі можна дізнатися на сторінці "Нового театру" в соцмережі facebook. Згодом франківцям покажуть ще три нові постановки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: