fbpx

В Івано-Франківську розповіли, які проблеми хвилюють переселенців

Суспільство 15:03, 08.12, 2015

Учасники проекту "Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні" підбили підсумки роботи щодо допомоги переселенцям.

Проект реалізується Данською радою у справах біженців і ВБФ "Право на захист" за підтримки управління Верховного комісара ООН у справах біженців та спрямований на захист індивідуальних прав, розвиток громадянського суспільства, роботу із законодавчими ініціативами.

За словами Ольги Лютої, представника Данської ради у справах біженців, після початку військових дій переселенці продовжують стикатися з багатьма проблемами. Зокрема, найчастіше вони відчувають труднощі під час пошуку житла і роботи, отриманні медичної допомоги, вони обмежені у виборі банку при отриманні соціальних виплат і пенсій тощо.

Олександр Фомічов, керівник регіонального офісу проекту в Івано-Франківській області, представник ВБФ "Право на захист" розповів, що проект "Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні" охопив 20 областей України. Адресну допомогу отримали понад тисяча сімей, зокрема в Івано-Франківській області – 125. Юридичною консультацією скористалося більше 400 осіб, які приїхали зі Сходу на Прикарпаття.

"Однією з ключових особливостей проекту є унікальний досвід співпраці міжнародної та національної організацій на всіх рівнях: від моніторингу ситуації на місцях до впровадження системних змін до законодавства та щоденної практики роботи виконавчих органів влади. Ми, як і раніше, відкриті для співпраці і діалогу з державними організаціями, громадянським суспільством та місцевими громадами для планування подальших кроків", – відзначила Ольга Люта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: