fbpx

В Івано-Франківську стартував фестиваль історичної літератури "Софія"

Культура 13:19, 06.05, 2016

Сьогодні, 6 травня, у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника відбулась зустріч з відомим українським письменником Василем Шклярем.

Модерував зустріч івано-франківський літературний критик Євген Баран.

Письменник зустрівся зі студентами та розповів, що у роботі над своїми романами він ставить інтереси читача понад усе, пише ГК.

"Я його вважаю своїм співавтором, я нічого не розжовую, залишаю прогалини для домислення", – пояснив Василь Шкляр.

Також письменник заінтригував інформацією про те, що вже цього року розпочнеться робота над повнометражною екранізацією його роману "Чорний ворон". Проте імена головних акторів та режисера поки залишаються в таємниці.

Також Василь Шкляр зазначив, що попри велике коло прихильників у нього є не менше коло опонентів, які влаштували йому війну.

"Вони заявляли, що мій твір ксенофобський та антиросійський. Це було ще до цієї війни. Але тепер їм відкрилися очі на правду", – пояснив автор.

Крім того, письменник поділився тим, що йому дуже приємно, що на Сході бійці стають у чергу, щоб прочитати його роман. В той же час шкодує, що не зміг забезпечити хлопців книжками в достатньому об’ємі.

"Вони стають у чергу, обмінюються цигарками, щоб без черги прочитати "Чорного ворона", – зазначив Василь Шкляр.

Міський голова Івано-Франківська, який був присутній на зустрічі, розповів про своє знайомство із романом письменника. Коли він ще був народним депутатом, якраз по дорозі до Києва у потязі прочитав "Чорного ворона" і був дуже захоплений цією книжкою.

Пізніше сам Василь Шкляр розповів про те, що книжка залишає свій відбиток на людині.

Детальніше про заходи фестивалю історичної літератури "Софія" читайте у матеріалі КУРСу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: