fbpx

В Івано-Франківську відкрили меморіальну дошку загиблому герою Юрію Барану

Суспільство 14:23, 23.02, 2015

В Івано-Франківську на території загальноосвітньої школи № 12, що знаходиться за адресою: вулиця Національної гвардії, 13, відкрили та освятили анотаційну дошку офіцеру 5-го батальйону територіальної оборони Юрію Барану.

Вшанувати пам'ять загиблого героя прийшли батьки, дружина, діти, побратими, друзі, учні та вчителі школи, в якій навчався Юрій Баран. 

"Душевна рана і далі кровоточить, але життя продовжується. Треба жити далі, працювати в ім'я України, виховувати дітей", – сказала під час відкриття анотаційної дошки дружина героя Марія Баран.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус у своєму слові зазначив, що не знав особисто Юрія Барана, проте усі люди, які розповідали про нього, притримувались однієї думки  "найкращий".

"Безумовно, ніякі урочисті, ніякі пам'ятні дошки не замінять батькам сина, дружині  чоловіка, а дітям  батька, але ми маємо це робити. На фасаді цієї школи це вже третя дошка  Грузін і Мельничук загинули, виконуючи свій обов'язок в безглуздій війні в Афганістані, яка була розв'язана Кремлем. А сьогодні Кремль розв'язав війну, яку назвали гібридною, на сході нашої держави, і знову гинуть найкращі сини і дочки України",  зауважив Віктор Анушкевичус.

Нагадаємо, що Юрій Баран віддав військовій службі 19 років свого життя. Він навчався у загальноосвітній школі № 12 Івано-Франківська. Закінчив Хмельницьке вище артилерійське командне училище, служив на різних посадах у ракетних військах та артилерії. Звільнившись зі Збройних сил України в запас, чоловік з початком антитерористичної операції повернувся в стрій та був призначений начальником штабу – першим заступником командира 5-го батальйону територіальної оборони. Загинув під Амвросієвкою Донецької області. Без годувальника залишилися дружина та двоє дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: