fbpx

В Івано-Франківську відкрили регіональне представництво Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest

Економіка 15:06, 06.06, 2017

Інвестиційний радник прем'єр-міністра Данило Білак приїхав до Івано-Франківська на відкриття першого в Україні регіонального представництва Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest та представив його керівника.

"Наслідком того, що ми є культурно-мистецька столиця нашої держави, ми стаємо й інвестиційною столицею Західної України, – переконаний голова ОДА Олег Гончарук.  Ми говоримо не виключно про Івано-Франківщину, а говоримо про те, що перед нами відкриваються неймовірні можливості і відповідальність за те, що ми сьогодні декларуємо бренд Галичини".

За словами Данила Білака, Офіс був створений Кабінетом міністрів України 1 листопада 2016 року з метою підтримки як існуючих інвесторів, так і залучення нових.

"Ми зрозуміли, що основний потенціал розвитку економіки України  в її регіонах,  зазначає Данило Білак.  Це для нас було відкриття. По перше, ми зрозуміли, що давно виконавча влада не спілкувалася з регіонами, не дуже добре володіла ситуацією в регіонах. А по-друге, ми були шоковані, скільки було зроблено місцевими і регіональноми зусиллями для притягнення інвестицій в деяких містах".

Він додає, що Західна Україна вже є частиною європейського економічного простору, оскільки "майже кожна німецька чи французька машина їздить на українських запчастинах". Центром першого регіонального представництва обрали Івано-Франківськ не випадково.

"Тут є налагоджена і узгоджена стратегія бачення і обласної влади, і на місцевому рівні і є сприятливі умови інших владних кіл, щоб інвестори інвестували,  каже Білак.  Порівняно з іншими регонами це є форпост". 

Регіональний офіс очолив Олег Доскач. Він зазначає, що в команді працюють професіонали, які прийшли з бізнесу, з юриспруденції, у тому числі міжнародного права. Найбільш популярною галуззю на Прикарпатті є автовиробництво (виробництво запчастин для автомобілів".

"Автовиробництво є дуже популярна галузь, і всі високі технології в дорозі сюди. Ми розуміємо, що для того, щоб ці технології зайшли, має бути вишколений персонал. Не стоїть питання з боку лише інвестора про те, щоб територію отримати, це в першу чергу шанс для наших людей отримати освіту, яка буде відповідати європейським стандартам. Це є виклик для нашої освіти взагалі як до системи, щоб можна було готувати таких людей",  зазначає Олег Доскач.

Представники Офісу переконують, що ця організація не дублюватиме функції Торгово-промислових палат. Основна відмінність полягає у тому, що ТПП зацікавлені у розвитку бізнесу, а Офіс залучення та підтримки інвестицій  розвитку регіонів. До кінця року планують відкрити регіональні представництва, які охопляють усю територію України.

В Івано-Франківську Офіс розташований у 726 кабінеті в облдержадміністрації на вул. Грушевського, 21. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: