fbpx

В Івано-Франківську відкрився мобілізаційний центр УДА

Суспільство 15:10, 16.02, 2017

В четвер, 16 лютого, в Івано-Франківську відкрився перший в Україні обласний мобілізаційний центр Української Добровольчої Армії. Розташований він за адресою: Площа Ринок, 14, що навпроти міської ратуші, на третьому поверсі.

Працюватиме мобілізаційний центр з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 15.00 години. Він займається питаннями територіальної оборони, військово-патріотичним вихованням, а також роз’яснюватиме громадянам Прикарпаття та навіть Закарпаття, як вони можуть виконати свій громадянський обов’язок із захисту держави.

Варто зазначити, що мобілізаційний центр не є частиною Збройних Сил і не оголошує мобілізації. Він служить задля того, щоб будь-який громадянин, який бажає приєднатися до захисту України, зміг прийти в цей центр, щоб отримати інформацію щодо того, як він може це зробити.

5 лютого 2017 року був відкритий навчальний центр Української Добровольчої Армії, який займається питаннями бойового злагодження підрозділів УДА та військово- патріотичним вихованням. Цей центр розташовується на базі 5-го окремого батальйону УДА, а командує ним наш земляк Максим "Покутяка" Швець.

Термін навчання – від 30 і більше днів. Зараз навчальний центр може прийняти близько 30 осіб. Навчання буде включати 10 загальновійськових дисциплін, включаючи індивідуальну підготовку, тактику ведення бою, інженерно-саперну справу, основи медичної підготовки, військову типографію. По закінченню такого курсу бійці зможуть приєднатися до лав УДА або почати займатись питаннями територіальної оборони в своїй рідній місцевості.

Перші рекрути з Прикарпаття вже відправились на вишкіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: