fbpx

В Івано-Франківську відкрився перший гей-бар – "Патріот"

Стиль життя 14:58, 01.04, 2016

В Івано-Франківську почав роботу перший у місті бар для представників сексменшин.

Як повідомляють активісти ЛГБТ-спільноти Івано-Франківська, ідея гей-бару у місті назріла давно. І ось нарешті сьогодні, 1 квітня, заклад гостинно відкрив свої двері для всіх одностатево орієнтованих мешканців обласного центру.

“В Івано-Франківську значно більше геїв та лесбійок, ніж міг би припустити пересічний мешканець-гетеросексуал. Наші люди є і в депутатському корпусі, і мерії, що вже казати про звичайних бюджетників”, – розповіла ЛГБТ-активістка Микола.

Подругу підтримала засновниця закладу активістка Василь. “Наш бар повинен стати не тільки закладом для розваг, а й майданчиком для спілкування, осередком франківської гей-культури. Ми радо поспілкуємося і з опонентами з правих організацій, які вважають сексменшини загрозою для традиційних сімейних цінностей. Адже відомо, що гомофобія – це ознака прихованого гомосексуалізму, це ще Фрейд відкрив. Впевнена, що душевна розмова у невимушеній атмосфері допоможе місцевим гомофобам пізнати свою справжню природу і змиритися з нею”,  зазначила ЛГБТ-активістка Василь.

Активістки розповіли, що тривалий час не могли визначитися з назвою закладу. Ідею підказав міський голова Руслан Марцінків, за що вони йому дуже вдячні. “Коли Руслан Романович заявив, що геї не можуть бути патріотами, ми дуже засмутилися. Ми категорично не згодні. Тому й вирішили назвати бар “Патріот”. Спільнота підтримала одностайно”,  розповіла Микола.

ЛГБТ-активісти вирішили при нагоді подарувати міському голові Руслану Марцінківу клубну картку бару і запросити на відверту  розмову про справжній патріотизм і значення ЛГБТ-спільноти у розвитку Івано-Франківська як цивілізованого європейського міста. Перші кроки до примирення, кажуть Микола і Василь, мер уже зробив, підсвітивши міську телевежу, як повідомляли місцеві ЗМІ, у кольори веселки. “З надією чекаємо його в нашому закладі”,  додала Василь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: