fbpx

В Івано-Франківську вручили премії імені Володимира Полєка

Культура 20:28, 21.10, 2014

Сьогодні відбулось вручення премії Володимира Полєка, відомого краєзнавця, бібліографа, педагога, літературознавця, колишнього професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

В Івано-Франківську вручення такої премії відбувається вже вп’яте, передає Бліц-Інфо.

Щорічна премія Володимира Полєка в галузі краєзнавства присуджується окремим краєзнавцям, колективам або краєзнавчим організаціям за вагомий внесок у справу вивчення, збереження і популяризації історико-культурної спадщини рідного краю Прикарпаття.

Цьогоріч лауреатами премії Володимира Полєка стали завідувач кафедри органічної та аналітичної хімії Інституту природничих наук Іван Миронюк, доцент кафедри історії України, заступник директора Інституту історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Михайло Сигидин.

На врученні премії були присутні представники Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, заступник облдержадміністрації Сергій Адамович відзначив, що йому надзвичайно приємно вручати цю нагороду в стінах рідного університету.

"Держава мало цінить саме значення краєзнавців, але ми намагаємось відзначати їхню роботу хоча б цією премією. Сьогодні ми маємо дуже хороших лауреатів і дякуємо їм за те, що вони в таких складних умовах, незважаючи на всі труднощі, що виникають, не припиняють дослідження нашого краю", – зауважив Сергій Адамович.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: