fbpx

В Івано-Франківську посадовця засудили до 2 років тюрми за хабар

Суспільство 10:16, 16.02, 2015

Старшого інспектора колишнього Івано-Франківського міського відділу Управління Держтехногенбезпеки впіймали на хабарі за позитивні висновки експертизи протипожежного стану офісних приміщень.

Івано-Франківський міський суд розглядав справу майже два роки. На днях суд визнав посадовця винним у одержанні хабара у значному розмірі та засудив його до двох років позбавлення волі з відбуванням у кримінально-виконавчій установі.

Інспектора правоохоронцям видав директор ТОВ "Західтрансреєстр".

У суді директор розповів, що на початку квітня 2013 року довідався від двох підприємців, що їм необхідно виготовити експертні висновки протипожежного стану для орендованих ними приміщень. Мовляв, підсудний вже раніше виготовляв для нього за винагороду аналогічні висновки і просив звертатися.

Підприємці написали в управлінні Держтехногенбезпеки необхідні заяви на проведення цих експертиз та офіційно оплатили по 114 гривень, але висновки не отримали. Після того посадовець сказав "посереднику", що висновки готові. Однак, крім офіційної оплати, йому потрібно дати по дві тисячі гривень за кожен висновок.

Тоді директор ТОВ "Західтрансреєстр" звернувся до прокуратури із заявою про вимагагння старшим інспектором хабара. Під час спецоперації правоохоронці затримали хабарника у його кабінеті "на гарячому" – при отриманні 4 тисяч гривень.

Інспектор своєї вини у суді не визнав. Він розповів, що, справді, директор ТОВ "Західтрансреєстр" звернувся до нього з проханням виготовити висновки експертизи протипожежного стану офісних приміщень для двох підприємців. Підсудний сказав, що погодився, але винагороди не вимагав. Зізнався, що взяв гроші у зв’язку з тяжким матеріальним становищем, проте не знав, за що підприємець дав йому винагороду.

Нагадаємо, у 2013 році розпочалася реорганізація Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної інспекції техногенної безпеки шляхом злиття у Державну службу з надзвичайних ситуацій. Таким чином, територіальні органи МНС та Державної інспекції техногенної безпеки передали свої повноваження органам ДСНС на місцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: