fbpx

В ОДА вирішують, що робити із медичними закладами при новій адмінреформі

Здоров'я 20:15, 03.08, 2015

З ініціативи керівництва департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації З серпня відбулася перша спільна нарада з представниками Офісу реформ щодо роботи галузі охорони здоров'я в умовах адміністративної реформи.

Під час зустрічі директор ДОЗ ОДА Роман Мельник висловив своє бачення місця медичних закладів в адмінреформі.

"Щоб не викликати занепокоєння громад, необхідно продумати про доступність охорони здоров’я для кожного жителя територіального об’єднання", – зазначив керівник.

Також він відзначив добру сітку медичних закладів, які вже на сьогодні, завдяки своїй інфраструктурі, потужності та професіоналізму медичних кадрів, можуть претендувати на статус закладу другого рівня.

На цей час вже є перша карта – це 63 об’єднані територіальні громади, які мають свої межі та перелік населених пунктів. Та наразі вона є умовною, за словами заступника керівника апарату обласної державної адміністрації Руслана Панасюка. І на їхній базі передбачено надання первинної медичної допомоги. 

На узгодження усіх питань, які виникатимуть при реалізації адміністративної реформи, дається два роки перехідного періоду, – повідомив директор Офісу реформ в Івано-Франківській області Дмитро Дзвінчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: