fbpx

В ООН сказали, скільки грошей потрібно Україні для відновлення після війни

Суспільство 09:24, 29.04, 2015

На відновлення інфраструктури, економіки та соціального ладу України на початковому етапі буде потрібно $1,5 млрд.

До такого висновку прийшли експерти з ООН, Світового банку і Європейського Союзу, які проводили аналіз за запитом уряду країни, повідомив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, передає Еспресо.TV.

"Проведений аналіз показав, що на початковому етапі для відновлення інфраструктури та роботи служб, економічного розвитку та можливостей для заробляння на життя, а також соціальних зв'язків і суспільної безпеки потрібно $1,5 млрд", – йдеться в листі генсека ООН.

Як зауважив Пан Гі Мун, реагування в таких масштабах "виходить далеко за рамки гуманітарних зусиль", на яких зараз зосереджена ООН. У той же час він відзначив, що проведений аналіз "пропонує аналітичну та програмну основу для переходу України зі стадії кризи до сталого розвитку".

"ООН допоможе в здійсненні цього переходу, – заявив генсек.  Народ України може розраховувати на ООН як на друга і партнера у подоланні цієї кризи і побудові мирного і процвітаючого майбутнього для їхньої країни".

Глава всесвітньої організації повідомив, що на сьогоднішній день в Україні працюють "16 оонівських структур, в тому числі фондів, програм та спеціалізованих агентств".

"Гуманітарні агентства ООН разом з національними та міжнародними партнерами зробили своїм пріоритетом надання допомоги 3,2 млн осіб, що вважаються найбільш уразливими: дітям, людям похилого віку, жінкам і людям з обмеженими можливостями",  зауважив Пан Гі Мун.

За його словами, за минулий рік ООН забезпечила медикаментами 2,6 млн осіб, ще 100 тис. отримали продовольчі пайки, талони на їжу або доступ до питної води.

У поточному році продуктами харчування, притулком, меддопомогою і санітарією були забезпечені близько 400 тис. У той же час генсек підкреслив, що цього недостатньо і необхідно "наростити зусилля і врятувати якомога більше життів" в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: