fbpx

В рейтингу інвестиційної привабливості регіонів України Прикарпаття посіло друге місце

Економіка 11:27, 09.07, 2014

Івано-Франківський регіональний центр з інвестицій та розвитку долучився до реалізації проекту «Просування інвестиційних можливостей і співпраці між малими та середніми підприємствами через розвиток транскордонних зв'язків у Карпатському регіоні», що реалізується Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини в партнерстві з Центром розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту (Румунія) та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією в рамках Програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013.

Метою проекту є зміцнення соціально-економічного розвитку в Карпатському регіоні (як з української, так і з румунської сторони). Досягнути поставленої мети планується шляхом налагодження співпраці між малими та середніми підприємствами, а також створення сприятливого інвестиційного клімату в межах прикордонного регіону України і Румунії, покращення його іміджу через транскордонне співробітництво.

В межах проекту створена експертна група, і в кінці червня 2014 року в м. Івано-Франківськ вдруге відбулося її засідання. Під час засідання членам експертної групи презентували аналітичне дослідження інвестиційного середовища Івано-Франківської області, а також результати анкетування керівників малих та середніх підприємств з визначення можливостей, ризиків та перешкод для інвестиційної діяльності в прикарпатському регіоні. Також члени експертної групи опрацювали результати SWOT-аналізу інвестиційної привабливості Івано-Франківської області, розглянули рейтинг інвестиційної привабливості регіонів України, в якому Прикарпаття посіло ІІ місце, та успішний досвід реалізації інвестиційних проектів (кращі практики). У результаті засідання запланували видати тримовну промоційну брошуру про інвестиційну привабливість регіону, а також тримовний посібник з кращих практик залучення інвестицій. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: